
1. How to check an element is visible or not using jQuery
    Answer: Use Jquery : visible selector
    if($("p").is(":hidden")){} 
    if($("div").is(":hidden")){} 
2. How to select an element by name with jQuery?
    Answer: This can be acheived by two ways.
    WAY 1: by using jquery selector.
    Example1: with id
    $("#foo")	Selects all elements with the id="foo".
    Example2: SELECTS ALL ELEMENTS
    $("*")	Selects all elements 
    Example3: SELECTS ALL ELEMENTS WITH CLASS=BAR
    $(".bar")	Selects all elements with class=bar.
    Example4: SELECT ALL P ELEMENTS
    $("p")	Selects all P elements 
    Example5: SELECT P ELEMENTS WITH BAR CLASS
    $("p.bar")	Selects all elements with the id="foo".
    WAY 2: GET ELEMENT BY NAME USING JAVASCRIPT AND PASS IT TO JQUERY
    selector = document.getElementsByName('nameOfElement');
    element = $(selector);
    eg:- If you want to show or hide an element , then simply do like this
    element.hide() or element.show()
3. How to add text to an existing div with jquery
Answer: var a = "Hello USMTECHWORLD"; $('#dvscore').before(a);
4. How to add jquery file in View of ASP.Net MVC
    Answer:
    
        <script src="~/Scripts/jquery-1.10.2.js">
    Inside the somesamples.js file, you can write all the jquery scripts related to your ASP.NET MVC view.
    
        @Scripts.Render("~/Scripts/somesamples.js")
    
5. What is the use of NoConflict method in jQuery
    Answer:
    Jquery used $ sign for performing jquery actions.There are other frameworks which uses the same $ sign, for eg:- angular,knockout etc.
    so if 2 different frameworks uses same $ symbol, then one of them might stop working.In order to prevent this jquery introduces a function
    called noConflict().You can use your own custom variable to perform jquery action like the below example.
    
        
        var j = $.noConflict();
        j(document).ready(function(){
             j("button").click(function(){
                     j("p").text("jQuery Rocks!");
                      });
             });
<p>This is a paragraph.<p>
<button>Click jQuery<button>
    
6.What is the most used selector in jQuery?
    Answer:
    The selectors in jquery start with dollar sign and parenthesis$().
    The most used selectors in jquery are ID and element.
    Always use '#' character to select elements by ID. (Eg:- <div>$('#dvscore') <div>)
7.How will you check, which version of jQuery you are using in a website?
    Answer:
    The command used to check version of jquery that you are using in your website is "$.fn.jquery".This command can be
    run on the console window of any browser.
8.What is event.preventDefault()?
    Answer:
    It stops the default action of an element from happening.For eg:-it prevents the submit button from submitting a form,prevents link being clicked.
    
        
    The above click event prevents the click event being performed.
        document.getElementById("Save").addEventListener("click", function(event){
        event.preventDefault()
        });
    
9.What is the difference between response and response.d?
    Answer:
  The response will return as object and also as string, whereas with response.d we can get the data.
  for eg:-if your ajax call to webmethod returns "True" or "False".so your response will be displayed as "Object" or [Object][object]
  so inorder to fetch actual data, you can write as response.d, it will fetch "True" or "False"
